GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

FALUNAPOK

ALMASINAPOK2015 resize

HATÁRKERÜLÉS-

SZÉKELYEK MENTELÉSE

Európa a Polgárokért

EUROPA

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

WEBMAIL

email-logo

KLICK...

 

 

Facebook Like Box

Kézdialmáson az oktatás  kiemelkedő szerepet tölt be a település életében. 1826-ig a falu nem rendelkezett önálló iskolával, Lemhényben tanultak a gyerekek.A kézdialmási iskola első évfolyama a XIX. század elején indult, Demeter György tanító lelkesedésének köszönhetően már az első években minőségi oktatás jellemezte az intézményt. Az 1889-ben emelt, tanítói lakással is rendelkező faiskola közel 120 évig adott otthont a község diákjainak. 2007-ben bontották le, hogy helyét modern, impozáns, a 21. századi követelményeknek megfelelő új épület vehesse át. Az új iskola a tervek szerint 2009-ben kerül átadásra, és egyike lesz a környék legmodernebb falusi iskoláinak, ahol nemcsak a tudást, hanem az elevenen élő népi hagyományokat és szokásokat is átadják a felnövekvő generációknak.


 

Családi otthon

Az immár 10 éves múltra visszatekintő almási családi otthonban Szabó Szende házfőnök által irányított nevelők tizenkét árva, vagy félárva volt árvaházas gyermeket nevelnek. A családi otthon a Megyei Gyermekjogvédelmi Igazgatóság fennhatósága alá tartozik. 1999-ben vásároltak meg Almáson egy lakóházat, melyben átalakítása után helyet kapott a családi otthon.