GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

FALUNAPOK

ALMASINAPOK2015 resize

HATÁRKERÜLÉS-

SZÉKELYEK MENTELÉSE

Európa a Polgárokért

EUROPA

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

WEBMAIL

email-logo

KLICK...

 

 

Facebook Like Box

FALUNAPOK 2014

KÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_02.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_03.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_04.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_05.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_06.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_07.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_08.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_09.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_10.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_11.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_12.jpgKÉZDIALMÁSI_FALUNAPOK-2014_13.jpg
foto: Tamás Károly

Huszárbemutatóval ünnepeltek (Kézdialmás)

Kipróbálták a lovaglást             A szerző felvétele
Kipróbálták a lovaglást
A szerző felvétele
 
A vasárnap nyolcadik alkalommal megtartott kézdialmási falunap legkiemelkedőbb eseménye a Kelemen Didák-iskola udvarán megrendezett huszárbemutató volt.
Pál Olivér hagyományőrző huszárhadnagy nyujtódi, lemhényi, csomortáni, kézdivásárhelyi és kézdialmási ifjakból verbuvált tíztagú csapata félórás lovas hadgyakorlatával elbűvölte az érdeklődőket. A csapat a Székely Virtus Hagyo­mányőrző Egyesület tagja, a 11. székely határőr huszárezredhez tartoznak, és tavaly alakultak. 
Idén vonultak fel első alkalommal a március 15-i kézdivásárhelyi központi rendezvényen és a húsvéti határkerülésen. A bemutató ideje alatt Cserei Lázár helytörténész a huszárság megszervezéséről, díszes öltözetükről tartott ismertetőt, és arról is szólt, hogy a csapat szűk két hét alatt hozta össze a bemutatót, késő estig gyakorolva.
Molnár István polgármester azt is megmagyarázta, hogy miért tartanak csak félnapos falunapot. Az önkormányzat úgy döntött, hogy mulatságból elég ennyi, két napot nem lehet tartalmas műsorral kitölteni – mondotta a község polgármes­tere. Délután, a Kelemen Didák-iskola tanulói által bemutatott néptáncelőadást követően a művelődési otthon hátsó udvarán a huszárok díjmentesen lovagoltatták a kisgyermekeket.
 
Iochom István